A péntek délutáni Prológgal megkezdődött az 52. Aquaprofit Mecsek Rallye a Pécs Plaza parkolójában. Hatalmas lelkes tömeg fogadta a versenyzőket, akik szombaton újabb nyolc gyorsaságin bizonyíthatnak, és még akkor sincs vége: vasárnap a Magyar Amatőr Rallye Bajnokság (MARB) mezőnyével kiegészülve, további négy szakaszt teljesítenek.
 
A Mecsek Rallye az Országos Rallye Bajnokság utolsó előtti versenye, melyet az utóbbi időben rendre ősszel, októberben tartanak, idén sincs ez másképp. A mecseki futam a pénteki Pécs Plaza parkolójába rendezett Prológgal kezdődött, ahová ingyenesen látogathattak ki az érdeklődők.
A Historic-mezőny – a 30 évnél idősebb autókkal – kezdte a Prológot, melyen 46-an indultak, a „bemelegítést” a Wirtmann–Kerekes kettős nyerte a Ford Escort Mk 2-vel. A mezőnyben nem csak magyar versenyzőket találunk, voltak finnek, észtek, angolok, valamint egy svéd és egy német csapat is. Érdekesség, hogy a rali-világbajnokságon versenyző finn Jari-Matti Latvala édesapja is indult Pécsen. Egyébként most zajlik a híres Rally Legend San Marinóban, ahol mindenféle kultikus autóval indulhatnak pilóták és navigátorok.
Skoda Felicia Super a Historic-mezőnyben

Aztán az ORB-, ORC-mezőny (Országos Rallye Bajnokság/Challenge) következett 68 indulóval. Az élen a Turán–Bagaméri páros és a Ford Fiesta R5 végzett. A pécsi közönség alig várta már a pécsi Ranga Pétert és navigátorát, Holczer Dánielt, és bátran mondható, minden rajongót megérintett az, hogy a Skoda Fabia R5 versenyautó olyan dekorációt kapott, mely nagyon hasonlít Péter édesapja, a híres autóversenyző, Ranga László Lanciájára, mellyel több bajnoki címet is szerzett a 90-es évek elején.
Ranga László és a Lancia Delta Integrale HF
 
Ranga Péter és a Skoda Fabia R5 (Fotó: Pintiracing Facebook)
FORRÁS: www.pecsma.hu
További képek, videó itt: https://www.pecsma.hu/hashtagpecs/ez-pecsi-hetvege-csak-brutalis-loerokrol-szol/