MARB: Kuriózum az amatőröknek, az Eb-futammal azonos pályán száguldhatnak

A déli régió utolsó előtti pontszerző versenyeként indulhatnak a MARB bajnokság résztvevői az 52. Aquaprofit Mecsek Rallye keretében zajló Mecsek Rally Sprint futamon.
A rendezők különleges lehetőségként kínálják a klasszikus Camping–Árpádtető szakaszt két irányban is, és extraként az Orfű–Remeterét–Camping gyorsokat az érdeklődőknek, összesen 43 kilométer mért szakasszal.
A PSN Zrt. és a Marco Racing Team tavaly megkezdett együttműködésének idei folytatásaként zajló futamon az indulók számára további különlegesség, hogy a „nagy” Mecsek-ralival nemcsak azonos időben, de ugyanazokon a pályákon is száguldhatnak, amelyen a Historic Eb-futam résztvevői is indulnak.
A MAB-mezőny ugyanakkor lényegesen korábban vág neki a pályának, hiszen a két verseny időbeli összeegyeztethetősége érdekében az első gyorsasági számukra már vasárnap reggel 7-kor kezdődik.
A versenyre annál is inkább élénk az érdeklődés, mert sok pozíció nyitott még a bajnokságban, így több pilóta számára is fontos pontok gyűjtésére nyílik lehetőség a Mecsekben.
Fontos információ, hogy a MARB-szervizparkot a Camping és Lapis közötti szakasz városhoz közelebbi szakaszán, az országút egyik oldalén rendezik be, így vasárnap reggel öttől késő estig ez az útszakasz is le lesz zárva a közforgalom elől.
A Mecsek Rallye Sprint időbeosztása
  1. gy., 07.00: Camping–Lapis–Árpádtető
  2. gy., 08.15: Árpádtető–Lapis–Camping
  3. gy., 13.20: Camping–Lapis–Árpádtető
  4. gy., 14.15: Árpádtető–Lapis–Camping
  5. gy., 17.00: Orfű (kör nélkül)–Remeterét–Lapis–Kmping

Ünnepélyes eredményhirdetés: EXPO Center, versenyroda, 19.30
Mecsek Rallye - szponzorok Mecsek Rallye - szponzorok
Új Ház Centrum Léta-Ker