HISTORIC: Wirtmannék melegítettek a leggyorsabban

Szikrázó napsütés és több ezer néző várta péntek délután a Pécs Plaza parkolójában az 52. Aquaprofit Mecsek Rallye versenyzőit, akik a lassítókkal tarkított prológgal kezdték meg a versenyhétvégét.
A Historic ob és Eb mezőnye vágott neki elsőként a prológnak, amelyet végül a Mecseken nagyon rutinos Wirtmann Ferenc és navigátora, Kerekes József teljesített a leggyorsabban a Ford Escorttal. A jelenlegi mezőnyből talán a magyar versenyző indult a legtöbb Mecsek-ralin, ugyanis 1973-ban itt debütált navigátorként, 1982-ben a rali 2-ben diadalmaskodott sofőrként is, később pedig Eb-futamot is nyert a Mecseken.
– 45 éve vettem részt először ezen a versenyen, így elég jól ismerem már a pályákat, természetesen mindig öröm ide visszatérni. Ez alkalommal az időjárás is nagyon jó, örülünk, hogy sokan kilátogattak a prológra is, és remélem, hogy a gyorsaságikra is sokan kíváncsiak lesznek élőben is. A Mecsek-ralinak mindig is volt egy különleges atmoszférája, amiért élmény részt venni rajta – fogalmazott Wirtmann, aki összesítésben már nem végezhet a második helynél rosszabb helyen az Európa-bajnokságon.
Az időeredményekből jól látszik, hogy a Porschéknak nagyon feküdt a prológ, a második és harmadik helyen is 911-es autó végzett. A svéd Pettersson, Nilsson duó 2,9 másodperccel maradt el a magyaroktól, az Eb pontvadászatában élen álló osztrák Wagner, Zauner páros pedig a harmadik pozícióban zárta a prológot.
– Szeretnénk megnyerni a Mecsek-ralit és az összetett bajnokságot is, jelenleg 12 ponttal vezetünk Wirtmannék előtt, bízunk abban, hogy nem lesz technikai problémánk a hétvégén és szerencsésen célba is érünk. Nagyon köszönjük a szervezőknek a kemény munkát, jól szervezett versenyen állhatunk rajthoz a Mecseken – mondta Wagner.
Szombaton nyolc gyorsasági szakasz és közel 100 kilométer vár a versenyzőkre, akik számítanak a nézők szurkolására és bíznak abban, hogy minél többen látogatnak majd ki a pályák mellé.
Mecsek Rallye - szponzorok Mecsek Rallye - szponzorok
Új Ház Centrum Léta-Ker