Historic, cél: Wirtmann Ferenc és Kerekes József nyerte el az Eb-trófeát

Wirtmann Ferenc és navigátora, Kerekes József számára szinte nem is érhetett volna jobb eredménnyel véget az 52. Aquaprofit Mecsek Rallye, a rutinos pilóta és navigátora az utolsó két gyorson megelőzte svéd riválisát és elsőként ért célba.
Fej fej mellett haladt a két és fél napos verseny során a svéd Pettersson, Nilsson páros és a Mecsek Rallye-n immár 45 éve versenyző Wirtmann Ferenc és navigátora, Kerekes József, a csatából végül a magyarok jöttek ki győztesen, hiszen a Porschéval versenyző északiaknak technikai problémájuk akadt az utolsó két gyorson, így Wirtmannék újra mecseki győzelemnek örülhettek.
  • Természetesen nagyon örülünk a győzelemnek, de ehhez kellett az is, hogy a svédeknek problémája legyen, így tudtuk az utolsó két gyorson átvenni a vezetést és végül még növeltük is az előnyünket. A Mecseken mindig jó versenyezni, élvezzük a gyorsokat, ez most sem volt másként – mondta a célban Wirtmann Ferenc, aki megköszönte navigátora segítségét is.

A magyar duó az Európa-bajnokság pontvadászatában végül a második helyen végzett az egész hétvégén problémákkal küszködő Wagner, Zauner páros előtt, ám mivel az osztrákok végül célba értek, így ők szerezték meg az Eb-győzelmet.
  • Szombaton tetemes mennyiségű olaj folyt az autóból, amit nagy munka árán, de sikerült megjavítaniuk a szerelőknek, akiknek nagyon hálásak lehetünk, hiszen a segítségükkel sikerült végül célba érnünk a Mecsek Rallye-n és bezsebeltük a kontinensviadal első helyét – árulta el az osztrák versenyző.

Az 52. Aquaprofit Mecsek Rallye Historic Eb-futamán abszolút második helyen végző svéd páros sem szomorkodott a célban, mosolyogva vették át a második helyezettnek járó kupát.
  • Nagyot csatáztunk Wirtmann Ferencékkel, de végül egy technikai probléma miatt csak a második helyen végeztünk, ilyen az autósport, de nem szomorkodunk, mert nagyon élveztük a Mecsek Rallye-t, hihetetlenül jó gyorsaságikon autózhattunk. Az utolsó előtti gyorsaságin azonban megpördültünk és összetörtük az autó elejét, problémánk volt a váltóval, ennek eredményeként végül be kell érnünk a második hellyel, ami természetesen nagyon jó eredmény – fogalmazott Pettersson.

FOTÓ: duen.hu
Mecsek Rallye - szponzorok Mecsek Rallye - szponzorok
Új Ház Centrum Léta-Ker