Historic, 1. kör: Wágnerék olajat folyatnak, Wirtmannék vezetnek

A Historic Európa-bajnokság, illetve ob-sorozat mezőnye már teljesítette is a szombati nap első körét, a Wirtmann, Kerekes páros és a Pettersson, Nilsson duó meglógott a mezőnytől, már egy percen belüli az előnyük az őket követők előtt. Az Eb pontvadászatában élen álló Wagneréknek technikai problémájuk akadt, a szervizparkba érkezve sűrű füst gomolygott a Porsche motorja felől, mint megtudtuk, folyik az olaj az autóból, egyelőre nem tudják, hogy el tudnak-e indulni a következő gyorson.
  • Nehezen tartottuk a pályán az autót, gondunk volt a motorral, bízunk benne, hogy a kollégák meg tudják javítani a járgányt – fogalmazott az osztrák versenyző, miközben ő maga is segített a szerelőinek a szervizparkban.
Az első helyért küzdő svéd és magyar páros közül egyelőre előbbi áll jobban, ám Wirtmannéknak is akadt gondjuk az első gyorson:
  • Elment a rajtban a hangosítás, ezért nagyon sokat vesztettünk az első gyorsaságin, de utána sikerült javítanunk.
A Pettersson, Nilsson páros még keresi a tempóját, emellett az autót is szoknia kell a versenyzőnek.
  • Nagyon tetszenek a gyorsok, de ez még az első versenyem ezzel az autóval, így még néha túl gyorsak, néha pedig lassúak vagyunk, de élvezzük és ez a lényeg – fogalmazott Pettersson.
A hetvehelyi gyors nagyon sok pilótának tetszett, többen kiemelték az útvonal gyorsaságát, a BMW 2002-sel versenyző finnek például nagyon élvezték az első kört.
  • Az első gyors egy kicsit dobálós volt, de az utolsó extrém gyors volt, el is fáradtunk, de nagyon tetszett. Kicsit fáradunk már, de ki kell bírnunk a délutánt is – árulta el Elias Kivitila.
 
Mecsek Rallye - szponzorok Mecsek Rallye - szponzorok
Új Ház Centrum Léta-Ker