Historic, 1. kör: Pettersonék Orfűn növelték az előnyüket

A Historic Eb és ob mecseki fordulója ott folytatódott vasárnap délelőtt is, ahol szombaton abbahagyta az élmezőny: Wirtmannék Petterssonékkal csatáznak az első helyért.
A Porsche 911-et kormányzó svéd Pettersson ugyan a vasárnapi első gyorson alulmaradt a magyar pilótával szemben, aki a kilencedik gyors után egy másodperccel vezetett összetettben, de az orfűi körön 13 másodperccel megelőzte a Ford Escortot, így ha nem vét nagy hibát a délután során, várhatóan meg is nyeri az 52. Aquaprofit Mecsek Rallye-t.
  • Az autó nagyon jól megy, szerencsére mi is koncentráltan tudunk versenyezni, így minden a legjobban alakult a délelőtt során. Nagyon tetszett az orfűi kör, nagyon fekszik az autónak, így tetemesebb előnyre tudtunk szert tenni a magyar párossal szemben, amit tartani is szeretnénk a verseny végéig – fogalmazott Pettersson.

A Wirtmann, Kerekes páros mindent beleadott vasárnap délelőtt, szinte végig a határon autózva versenyeztek, de úgy tűnik, hogy a Porschénak jobban fekszik ez a pálya.
  • A golgotai gyorsasági okozott némi meglepetést, a falevelek nagyon vizeseket voltak még reggel és így nagyon csúszott a pálya, vissza is kellett venni a tempóból, mert majdnem kicsúsztunk. Az orfűi kör nem nekünk való, a Porschénak nagyjából 30 km/h-val nagyobb a végsebessége, mint a mienk, így arra számítottunk, hogy a tizedik gyorson nagyjából 30 másodpercet fogunk a svédektől kapni, ehhez képest csak 13 másodperccel voltak gyorsabbak nálunk. Ha nem hibáznak a maradék két gyorsaságin, akkor lehetetlen beérni őket – fogalmazott a magyar pilóta, aki a verseny előtt egy hétig lázzal járó betegséggel küzdött, így még most sem érzi magát a legjobb erőben.

A harmadik helyen Jari Latvala és navigátora, Kari Mustalahti áll az összetettben, a finnek is nagy előnyre tudtak szert tenni, több mint fél perccel előzik meg a negyedik helyen álló Mekleréket.
A Wagner, Zauner duónak sikerült összeraknia az autót, amely ugyan közel sem a leggyorsabb, de a kontinensviadalt akkor is megnyerik az osztrákok, ha csak végigérnek az 52. Aquaprofit Mecsek Rallye-n.  
Mecsek Rallye - szponzorok Mecsek Rallye - szponzorok
Új Ház Centrum Léta-Ker