Historic: Wirtmannék tovább növelték az előnyüket Peltonenék előtt

Új lendülettel vágott neki a 39 historicos versenyzőpáros az 50., jubileumi Mecsek Rallye második napjának. A mai napra előírt hat gyorsasági szakaszból elsőként Árpádtetőn, majd Bakonyán és Orfűn is láthatta már a közönség a mezőnyt.

Az első árpádtetői szakaszon egyedül a Wirtmann, Barna kettősnek lett mért ideje, mögöttük megállapított időt kaptak a párosok, ugyanis az 5-ös rajtszámmal versenyző svéd Helin, Kjellgren kettős fának csapódott, a baleset miatt meg kellett állítani a versenyt.

A bakonyai szakaszra „helyreállt a rend”, mind a 22 páros teljesítette a távot. A legjobb időeredményt Wirtmannék neve mellé jegyezték, mögöttük a finn Peltonen, Laminnen (képünkön) és a svéd Storang, Renstal kettős érkezett a második és harmadik helyen.

A szombati első kör zárására Orfűn került sor, a leghosszabb gyorsasági szakaszon ismét Wirtmannék jeleskedtek, maguk mögé utasítva olasz és finn ellenfeleiket.

Az abszolút értékelésben a Wirtmann, Barna kettős áll az élen közel másfél perc előnnyel, megelőzve a Storang, Renstal és a Peltonen, Laminnen duót.

Mecsek Rallye - szponzorok Mecsek Rallye - szponzorok
Új Ház Centrum Léta-Ker