Az itteni klíma, és az útfelület meglehetősen speciális, és semmihez sem hasonlítható….

A Balogh-Holczer páros elsődleges célja az volt az 50. Új Ház Centrum Léta Ker Mecsek Rallye-n, hogy az éves értékelésben megszerezzék a kategória győzelmet, így meglehetősen nagy hangsúlyt fektettek a biztonságra. Igyekeztek semmit sem kockáztatva, lendületes autózni, és kiszolgálni a szép számban kilátogató nézőket, szurkolókat.

img_0415

Milyen érzés volt ilyen jó eredményt elérni a Mecsek Rallyen?

Számunkra a Mecsekben versenyezni mindig komoly kihívás. Az itteni klíma, és az útfelület meglehetősen speciális, és semmihez sem hasonlítható, ezért mindig külön kihívást jelent a felkészülés és a versenyzés számunkra a Mecsek Rallyen.

mar_ujra_bajnokok_baloghek_1

Hogy befolyásolja ez a Magyar Országos Ralibajnokság abszolút sorrendjét?

Számunkra a jelenleg elfoglalt abszolút értékelésbeli pozíció önmagában egy kiemelkedő eredménynek számít, hiszen meglehetősen sok, a saját kategóriánknál erősebb autót tudhatunk magunk mögött. De józannak kell maradnunk, hiszen ez a jelenlegi eredmény, nem csak a mi egyenletes és sikeres szereplésünknek tudható be, hanem a versenyzőtársak hibáinak is. A bajnokság még nyitott a második és a harmadik hely tekintetében, és persze ez, nekünk is komoly motivációs tényező. Számunkra most egy hazai verseny következik, ahol kőkeményen harcba szállunk az év végi dobogós helyek valamelyikének megszerzésért.

mar_ujra_bajnokok_baloghek_3

Volt-e olyan nem várt fordulat, ami igazán egyedivé tette a versenyt?

Talán a sok-sok „végrehajtási utasítás”, ami igazán egyedi és meglepő volt, ez ami nem megszokott mostanában… Azt gondolom, hogy ennek a patinás versenynek is át kéne esnie egy vérfrissítésen, hiszen az helyszín adottságai, és a szervező bizottság vezetőinek képességei is, messze alkalmassá teszik a  rendezvényt és a régiót, akár egy korábban már látott nagy nemzetközi futam megvalósítására is. Ehhez azonban mindannyian tudjuk, hogy változtatásokra van szükség.

mar_ujra_bajnokok_baloghek_2

Hogy tetszett az éjszakai Zobák-Pécsvárad, Trefort pusztai szakasz?

Ez a két szakasz mára a Mecsek Rallye igazi Unicuma! Igazi Rallye pályák, amelyek teljesítése rendkívül magasra emeli az újkori Mecsek Rallye sportértékét. Még sok ilyen szakaszt szeretnénk, ha lehet!

mar_ujra_bajnokok_baloghek_4

A tervük működött, hiszen ezzel a megszerzett eredménnyel, az évadzáró futam végeredményétől függetlenül már a Mecsekben, 2015 után, az idei évben is megszerezték a kategória bajnoki címet. Így immáron zsinórban másodszor állhatnak évvégén a dobogó legfelső fokára. Talán nem árulok el nagy titkot, hogy mind ennek tudatában, a verseny utolsó szakaszának céljában el is érzékenyültünk egy kicsit.

(Fotó: duen.hu, Bocsárdi Albert)

 

 

 

Mecsek Rallye - szponzorok Mecsek Rallye - szponzorok
AQUAPROFIT