Teljesen mindegy, hogy világosban, vagy sötétben…

2016mecsek130h-2

 

Az 50. Mecsek Rallye ORB mezőnyében az abszolút elsőséget a Hadik András, Kertész Krisztián páros szerezte meg. A győztes páros pilótáját arról kérdeztük, milyen élményekkel távoztak a jubileumi versenyről.
– Nagyon jó érzés volt, hogy felállhattunk a dobogó legfelső fokára Pécsett, hiszen nagyon szeretünk itt autózni, majdnem minden Mecsek Rallyen indultam, amióta versenyzek, nagyon jók a pályák.
Az első versenynap több izgalmat is tartogatott a versenyzők számára, de Hadikék már hozzászoktak, hogy a Mecsekben kiszámíthatatlan az időjárás.

2016mecsek135h-2
– Itt mindig változatos időjárási viszonyok várnak minket, mivel októberben van a verseny. Első napi pályák elég érdekesek voltak, sok volt a sárfelhordás, izgalmas volt, nagyon kedveljük az ilyenfajta gyorsaságikat, teljesen mindegy, hogy világosban vagy sötétben, a lényeg, hogy jó lámpákkal menjünk. Én jól tudok menni az ilyen típusú gyorsaságokon. Egy gond volt csak, hogy az utolsó szakaszon Zobák előtt elég sokat álltunk a balesetek miatt, és ugye a gyorsaságiknál nagyon fontos a megfelelő hőmérsékletű gumi.
A Hadik-Kertész páros Mecsek Rallye előtt az országos mezőnyben a hatodik helyen állt, ezzel a győzelemmel a 3. helyre kerültek, így akár a dobogóra is esélyesek lehetnek.

2016mecsek099h-2

Mecsek Rallye - szponzorok Mecsek Rallye - szponzorok
AQUAPROFIT