Rallye2: a céldobogón mondták

Neukirchner András, Guzi Róbert (Honda Civic Type-R):

– Nagyon jó volt a verseny, különösen azért, mert megnyertük. A második gyorsot követő szervizben 19-re híztunk egy lapot, előre felraktunk kemény gumikat. A nyárásvölgyi szakaszon iszonyatosan csúszott, ároktól árokig metünk, ott legalább 20 másodperc hátrányt begyűjtöttünk. De végül is örülök, hogy rábeszéltek erre a gumira, mert hosszú 28 kilométeresen nagyon jól tapadt az autó. Ez a győzelem számunkra elégtétel az előző két kiesés miatt, ráadásul hazai pályán nyertünk.

Jánosa Ákos, Brunekker Árpád (Citroën C2 R2 – képünkön):

– Az első gyorstól jobban megijedtem, mint kellett volna, nem nyomtam át eléggé. Pécsváradon beestünk, kicsit zsigulis feelingje volt az autózásunknak, sokat mentünk keresztbe. A szervizben gumit cseréltünk, feltettük a slicket, azt gondoltam, az jó lesz, de Nyárásvölgy nagyon felhordásos volt, a körgyorson viszont tökéletes volt! Ötödikek lettünk, ami bőven elég volt az év végi harmadik helyünkhöz!

Zsebe Gábor, Sándor Norbert (Škoda Felicia):

– Mind a négy gyors nagyon tetszett, az időjárás igen változatos volt! Örülünk, hogy itt vagyunk a célban, és úgy gondolom, elég jól szerepeltünk a hazai versenyünkön.

Csomós Miklós, Varga Gábor (Renault Twingo R2):

– Az autó jól működött, a pályák tetszettek, magammal annyira nem vagyok elégedett. Másodikak lettünk, szerintem kezdésnek ez elég jó, hiszen új az autó. Majd a jövőben próbálunk még gyorsulni.

Csépe Gábor, Tóth Szabolcs (Lada VFTS):

– Nagyon jó volt a verseny, a negyedik gyors nem sikerült túl jól. Az első két gyors iszonyatosan sáros volt, és nagyon csúszott, örülünk, hogy a céldobogón lehetünk.

Hevesi István, Vánsza Zsolt (Mitsubishi Lancer Evo VI):

– Az egész évünk elment, Eger rali óta nem tudtunk célba érni, bízom benne, hogy a generátor probléma megoldódott. Nagyon rövid volt a verseny számunkra, és szerintem lehetett volna még gyorsabban menni.

Tajmel Tibor, Csendes Zsolt (Mitsubishi Lancer Evo VI):

– Nagyon keserű a szánk íze a két etap miatt, semmi értelme nem volt a versenyzésünknek!

Molnár István, Tokaji Tamás (Mitsubishi Lancer Evo VIII):

– Jól sikerült a versenyünk az eredmény szempontjából, azért jöttünk ide, hogy a harmadik helyünket bebiztosítsuk. Viszont szerettünk volna jót versenyezni, ez nem jött össze! Kaotikus volt a verseny, nagyon csúszott és még a táv felén sem tudtunk menni az etapok miatt.

R2 Jánosa

(Fotó: www.rallye2.hu; Salánki Gábor)

 

Mecsek Rallye - szponzorok Mecsek Rallye - szponzorok
AQUAPROFIT