Historic: a céldobogón mondták

A Wirtmann, Barna kettős magabiztos versenyzéssel nyerte meg a 49. Mecsek Rallye Historic versenyét, a Ford Escorttal az Európa-bajnokságon és a kategóriában is az első helyen végeztek.

– A Mecsek mindig is a kedvenc pályáink közé tartozott, úgy alakult, hogy idén sikerült mindent megnyernünk itt, így nagyon boldogok vagyunk. Az időjárás miatt elég csúszós volt a pálya, így még izgalmasabbra sikerült a verseny – mondta a céldobogón a győztes Wirtmann Ferenc.

historic 12 skoda

A C-kategória győztese, a svéd Stefan Helin és társa, Roger Lindholm első alkalommal autózott a Mecsekben, de elégedetten távoztak Pécsről.

– Kicsit sokat csúszkáltunk az úton, de nagyon jól éreztük magunkat a Mecsek dombjain. Jövőre is szeretnénk visszajönni – mondta Stefan Helin.

Gaál Ádámról élete első versenye közben is elismerő szavakkal beszéltek a társai a szervizparkban, de a céldobogón is hasonló véleménnyel voltak róla a nézők és a többi versenyző is.

– Örülünk, hogy itt lehettünk, a tegnap esti szakaszok eléggé csúszkálósak voltak, de így is megszereztük az Európa-bajnokság harmadik helyét az Opellel, amellyel maximálisan elégedettek vagyunk – nyilatkozta Gaál Ádám a célban.

A Historic mezőny egyetlen duója, amely Porsche 911-el vágott neki a Mecsek Rallye-nak, az olasz Antonio Parisi és Giuseppe Angelo szintén örült, hogy itt versenyezhetett.

– Minden tetszett a Mecsek Rallyen, meg szeretnénk köszönni a szervezőknek a kiváló munkáját, nagyon nagy örömmel versenyeztünk a pályákon – mondták az olaszok.

A Mecsek Rallyen először vett részt Datsun 1600-as autó, a volánja mögött egy finn párossal.

– Nagyon örültünk, hogy itt lehettünk, élmény volt ezen a változatos pályán autózni. Nehézre és trükkösre sikerültek a gyorsok, ráadásul az időjárás miatt csúszott is az út, de nagyon jól éreztük magunkat, köszönjük a szervezőknek a profi rendezést – mondta Aaron Partanen.

Mecsek Rallye - szponzorok Mecsek Rallye - szponzorok
AQUAPROFIT